Om os

 

Vi blev registreret i 2004 under navnet ”Real McCoy”, da vi, i vores katteopdræt som navnet antyder, har en målsætning om at avle ”Den ægte Vare”.

Vi valgte racen Somali fordi de typisk er intelligente, aktive, entusiastiske med en snaksalig personlighed. De trives med menneskeligt selskab, elsker at lege og få opmærksomhed. De er både lærenemme og har en god hukommelse, kan apportere, klovne som abekatte og er samtidige utrolig charmerende, udtryksfulde og fascinerende attraktive.

Vi synes det vigtigste aspekt i katteavl er de forhold kattekillinger vokser op under; de påvirker i høj grad om kattekillingerne udvikler sig til kæledyr eller ej. Vi tilbringer derfor al vores hjemmetid sammen med kattene, så vores Somalikillinger bliver så kælne, omgængelige, nysgerrige og aktive som muligt. Det andet vigtige aspekt, der afgør om Somalikillinger bliver de perfekte kæledyr, er forældrenes temperament (forældrene ved man jo hvem er, når man vælger en racekat). Vi bestræber os derfor på, i vores katteavl, omhyggeligt at udvælge de rigtige katte til at danne par, efter følgende prioritering og rækkefølge: Sundhed (fri for kendte racetypiske arvelige sygdomme), Temperament og Udseende.

Vores katte er testet og fundet fri for kendte arvelige sygdomme. Killinger bliver overdraget hjemme hos jer med: Stamtavle, Sundhedsbog samt en CD Rom med masser af billeder af killingens opvækst.

Vores målsætning ”Den ægte Vare” betyder for os rigtige kæledyr: Sunde og Sociale Somalikatte der i bund og grund lever op til den Standard, som er typisk for netop denne race. Når I møder en kat fra vores opdræt, bør der ikke være nogen tvivl; den er ”The Real McCoy”.

Vores katte er kæledyr og en del af familien, de kan frit benytte hele huset og terrassen. Terrassen er indhegnet. En Somali kat er jo en eksklusiv racekat, så vi vil ikke risikere, at en kat fra vores katteopdræt skulle blive kørt ned, fjernet eller gjort gravid af en fremmed hankat af ukendt herkomst.

Vores Somalikillinger er små personligheder, der deltager i næsten alt, hvad vi laver (brusebadning undtaget) og hjælper gerne til når der skal arbejdes på computeren ved at sætte sig foran skærmen eller ligge på tastaturet, ja selv med madlavningen, vil de give en pote med hvis de kan komme til det J.

I vores billedarkiv, har vi udvalgt de kattebilleder, som vi syntes præsenterer vores kattefamilie på en sjov og charmerende måde, se selv.

Vi har ingen ambitioner om at drive katteavl som erhverv og vi vil formentlig kun lave et par kuld om året. Vi har forelsket os i de vildtfarvet og sort/sølv Somalikatte, og vil i de kommende år nok holde os til dem, men de er jo bedårende alle sammen uanset deres farve, så hvem ved…

Vi deltager på nogle af de danske udstillinger for racekatte, både for at præsentere racen og for at få vores katte bedømt af kendere fra ind- og udland, før vi begiver os ud i avl med dem.

Vi stambogsfører i Felis Danica og er medlem af adskillige specialklubber. Se under Links.


Kontakt os her.

 

Choose Your Language